۱۳۹۸ سه شنبه ۳ ارديبهشت
کارگاه منطقه ای اخلاق در پژوهش زیست پزشکی

دکتر عباس پرداختی معاون تحقیقات و فناوری و دبیر کمیته اخلاق دانشگاه، دکترسیاوش احمدی نوربخش متخصص جراحی دامپزشکی نماینده کمیته ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی و دکتر محمد فرج لی عباسی عضو هیئت علمی پژوهشی مرکز علوم اعصاب  مدرسین این کارگاه در دو بخش تئوری و عملی بودند.

کارشناس مسئول کمیته اخلاق دانشگاه در این رابطه گفت: این کارگاه در راستای اهمیت استفاده از حیوانات آزمایشگاهی در پیشبرد حیطه های مختلف پژوهش های علوم پزشکی  برگزار شد.

فاطمه حسنی هدف از برگزاری کارگاه اصول کار با حیوانات آزمایشگاهی را آشنایی و توانمندسازی اساتید، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و محققین در خصوص رعایت اصول اخلاقی در زمینه نگهداری، کار، انتخاب نوع حیوان به نحوی که کمترین آسیب به حیوان و نتایج پژوهش برسد برشمرد.

اصول متدولوژی پژوهش با حیوانات آزمایشگاهی( محاسبه تعداد حیوانات مورد نیاز، تعیین گونه و سویه حیوان مورد نیاز، اخلاق در انتشار آثار پژوهش بر روی حیوانات)، ایمنی در کار با حیوانات آزمایشگاهی و بررسی برخی بیماری های مشترک حیوان و انسان، اصول نمونه برداری و تجویز مواد، روش های تشخیص درد و رنج در حیوانات آزمایشگاهی، مبانی بی دردی و بیهوشی حیوانات آزمایشگاهی، معیارها و روش های پایان کار با حیوانات آزمایشگاهی، آشنایی با ویژگی های گونه ها و سویه های مختلف حیوانات آزمایشگاهی و استانداردهای محل پرورش و نگهداری حیوانات از جمله مباحث مطرح شده در این کارگاه بود.

بخش عملی این کارگاه نیز با مباحث آشنایی با حیوانات، مقید کردن، جابجایی، تشخیص جنسیت، روش های محاسبه دوز دارو، تجویز مواد، نمونه برداری، آشنایی با داروهای بیهوشی،بیهوش کردن حیوان و مدیریت بیهوشی همراه بود.

این کارگاه از تاریخ چهارشنبه 3 لغایت پنجشنبه 4 بهمن ماه در مرکز تحقیقات رشد و علوم اعصاب شناختی دانشگاه علوم پزشکی کرمان برگزار شد.